Szatmári Pincészet

Web Name: Szatmári Pincészet

WebSite: http://www.szatmaripinceszet.hu

ID:344285

Keywords:

ri,Szatm,szet,Pinc

Description:


Szigliget 2002Szigliget 2002Szigliget 2002
KöszöntjükPincészetünkBorainkKisfaludy ProgramSzatmári PincészetEredményeinkRólunkGalériaVásárlásKapcsolat

KÖSZÖNTJÜK

Kedves Látogatónk, szeretettel köszöntjük családi pincészetünk weboldalán!

Örülünk hogy idetalált - ha kedveli a minerális, tüzes balatoni fehérborokat, ha kíváncsi Badacsony gyöngyszemére, Szigligetre, kérjük lapozzon bele megújult weboldalunkba!

Ha még nem is ismeri a jóféle szigligeti borokat, reméljük oldalainkat böngészve kedvet kap egyedülálló ízvilágú boraink megkóstolására, melyek a Balaton partjának mikroklímája és a vulkáni talaj által nyerik el ásványos karakterüket és fejlődnek ki bennük a badacsonyi borvidékre jellemző elegáns savak.

Kérjük, nézzen körül nálunk, ismerkedjen meg 2002 óta működő családi pincészetünkkel és díjnyertes borainkkal! Weboldalunkról folyamatosan értesülhet híreinkről, eseményeinkről, borbemutatóinkról is - sőt, feliratkozhat hírlevelünkre is, amelyen keresztül elsőként értesülhet speciális kedvezményekről és exkluzív kóstolóinkról is Ezeken kívül természetesen megtalálhatja azokat a vinotékákat és éttermeket, ahol boraink elérhetők, de ezen túlmenően online is vásárolhat.

Bízunk benne, hogy oldalainkat látogatva és borainkat megkóstolva Önt is magával ragadja Szigliget hangulata, és itt termő csodálatos borok iránti rajongás.


Kellemes nézelődést és jó kóstolást kívánunk!

Szatmári család és Nyéki Róbert borász

PINCÉSZETÜNK

A Szatmári Családi Pincészet 2002 óta működik Szigliget déli lejtőjén a Vár és a Balaton közötti Antal hegyen.

Jelenleg kizárólag saját termő területünkről gondosan kezelt, válogatott és szüretelt szőlőinket dolgozzuk fel és készítünk belőle fehér és vörös borokat.

A termő ültetvényeink nagysága 4h amihez még tartozik közel 5h telepítésre váró remek adottságú terület.

A pár éve vásárolt régi szőlő területekre megkaptuk az újratelepítési engedélyt. Ez a két parcella összesen 6000 m2, ahova 3000db Zeus oltványt fogunk a tavasz folyamán eltelepíteni.

A kialakult terület így összesen egy 9000 m2-es egybefüggő szőlőültetvény lesz, ebből 7 éve telepítettünk el 3000m2-en Cabernet Franc-t és idén telepítünk 6000m2-en Zeus-t.

A domboldalba a szüret után kivágásra került 5000m2 es Rózsakő ültetvényünk és ugyanezen a területen a ősszel szerkezetátalakítással, 250cm sortávolsággal, 80cm tőketávolsággal újra telepítjük a Rózsakövet, így egy modern, hatékonyan művelhető ültetvényt alakítunk ki, magasabb tőke számmal.

1-3 éves terveink között szerepel a 2h-os Vulcanus tábla folyamatos megújítása.
Jövő őszre a szüret után tervezzünk a Vulcanus tőkékből 5000m2 kivágását és tavasszal újratelepítést úgy, mint a Rózsakőnél: kisebb térállásal és magasabb tőkeszámmal.
A többi 10000m2 Vulcanust a következő években szintén újra telepítjük ugyanilyen elgondolással.

Újdonság, (mivel szeretünk kísérletezni) hogy ebben a táblában 2 soron szeretnénk kipróbálni az ágaskordon termelési módszert.

Ez egy olyan módszer, amelynél, ha beáll az ültetvény, az eddigi tapasztalatok szerint 4-5 év után nagyon minimális szőlőmunkára lesz szükség. Reményeink szerint ezzel sok költséget meg tudunk takarítani.

Boraink érlelése, kezelése 10db 15 hl-es, 5db 10hl-es rozsdamentes tartályban, valamint fahordókban történik. Szívesen kísérletezünk technológiákkal, módszerekkel, mint például szüret megválasztásánál a DMR módszer vagy akár hordók tekintetében a 2006-os évjáratnál a kőrishordós kísérlet. A pincészet jelenleg főként fehér fajtákkal foglalkozik, Vulcanus, Rózsakő, Zeus, Olaszrizling és 3000m2-en telepítettünk Cabernet Franc-t.

Nagy hangsúlyt fektetünk megfelelő tőketerhelés mellett az ásványos karakterű igen ritka és különleges Vulcanus fajtára, melyből véleményünk szerint egy nagyformátumú Hungarikum készíthető.

Borkülönlegességeink közé tartozott a DMR módszerrel készült 2008-as Olaszrizlingünk, melynek lényege, hogy a tervezett szüreti időpont előtt 10-30 nappal a szálvesszőt levágva hatást gyakorolunk a szőlő érésfolyamatára.

E folyamat során a szőlőbogyóban a cukor, savak, az íz és aromaanyagok koncentrálódnak, mert a szálvessző levágása miatt a fürt jelentős mennyiségű vizet veszít.

A DMR módszerrel készített borok ízükben, jellegükben hasonlítanak a kései szüretelésű borokhoz.

Badacsonyi borvidék

Terület: 1797 hektár.

A Badacsony mellett ide tartozik a Szent György-hegy, Csobánc, Gulács és Szigliget. A badacsonyi borvidék a fehérborok termő területe.

Klíma: Kiegyenlített, szubmediterrán jellegű. A borvidék szubmediterrán mikroklímáját a kedvező lejtésű területek, a hideg északi széltől védő bazaltfalak és persze a Balaton adja, amelynek tükre a nap sugarát megsokszorozva veri vissza a dűlőkre. A nagy víztömeg meggátolja a hőmérsékleti szélsőségek kialakulását, valamint biztosítja a levegő magasabb páratartalmát. Különösen a déli, délnyugati lejtők napfényes, védett területein alakul ki kedvező mikroklíma a szőlő számára. Sok napsütés jellemzi, védett az északi széltől. Talaja: változatos, vulkanikus eredetű.

A borvidék jellegét, az itt termő borok különleges zamatát az egykori vulkánokból itt maradt lepusztult bazaltkúpok kedvező talaja adja meg.

Jellemző szőlőfajták:

Olaszrizling a legelterjedtebb - lágy, savai tompák, keserű mandulára emlékeztető zamatú. Jó évjáratban aszú is készül belőle.

Szürkebarát a leghíresebb - zamatos, tüzes, harmonikusan gömbölyű, magas alkoholtartalmú bort ad ezen a területen.

Kéknyelű - "úri szőlő" - jó minőségű, de keveset terem, mert nehezen termékenyül. Diszkrét, fűszeres bukéval, nemes eleganciával bír.

Sok művész és tudós ember adózott egy-egy művel a táj varázsának, és az sem véletlen, hogy Badacsony borát az "istenek nektárjának" nevezték. A badacsonyi borok jellegzetesen testesek, magas extra-, alkohol- és savtartalmúak.

PINCÉSZETÜNK

BORAINKVulcanus

A Szürkebarát és a Budai zöld keresztezéséből származó nemesített, különleges fajta. Dr. Király Ferenc állította elő 1957-ben, Badacsonyban. 1959-ben telepítette el a magoncokat, 1961-tol az anyatokék értékelését, a fajtajelöltek kiválasztását, elszaporítását, a szaporulat értékelését, a fajtajelöltek termesztési értékének vizsgálatát Kiss Ervin és Kiss Ervinné végezte. 1995-tol a fajtajelöltekkel kapcsolatos vizsgálatokat Májer János és munkatársai folytatták tovább. A Vulcanus, hasonlóan a rózsakőhöz, többszörösen badacsonyi fajta: az itteni kutatóintézetben nemesítették, jellegzetesen badacsonyi szőlők felhasználásával. A Vulcanus két „szülője” a szürkebarát és a budai zöld, a keresztezés egyik fő indoka nyilvánvalóan az lehetett, hogy a szürkebarát kedvessége, gyümölcsössége és beltartalmi értékei mellé a budai hozza be az értékes savgerincet. A terv sikerült, az új fajta szépen egyesíti magában két szülője minden jó tulajdonságát, képessé válva arra, hogy igazán nagy borokat adjon. A Badacsonyi borvidéken jelenleg nincs sok Vulcanus, az egyik legnagyobb ültetvény a mi pincészetünknél terem ebből az izgalmas fajtából.

Intenzív, markáns fellépésű bor, már az illat utal az élénk savtartalomra. Mély, erőteljes mineralitás mutatkozik az illatban. A jó kezdést követően zamatban erősít ez a bor: itt a zamat nyújt játékosságot, vibrálást, komplexitást, de az illat is szépen fejlődik, alakul. Ez újra egy „hordómentes” tétel, de a megfelelő harmónia és a feszes szerkezet az acéltartályokban is tökéletesen ki tudott alakulni. Igazi különlegesség ez a bor, az ínyencek nagyon szokták szeretni önmagában is, de ételek mellett is kitűnően megállja a helyét.

Vulcanus

A mély, aranyló szín már első pillantásra jelzi, hogy egy nagyon érett bor került a poharunkba. Az illat, a hosszú palackos érlelés különlegessége szintén határozottan mutatkozik meg. Egy 6 éves nagy fehérbor minden nagyszerűségét megadja nekünk ez a tétel, még teljesen élénk, fejlődőképes, ugyanakkor a korosság értékeit felvonultatja. A mineralitás mellett füstösség is érződik illatban, de ez a jegy inkább köthető a talaj ásványosságához, mint a hordós érleléshez. Illatban aszalt trópusi gyümölcsök, szárított banán kavarognak, a zamat komplexitásában egy kis chili-paprika is felbukkan, egzotikus hangulatot varázsolva poharunkba. A dohány jellegzetes illata szintén bevillan. A korty jellegzetességét a még nagyon élénk, virgonc savak adják, meghatározó elem a fűszeresség is. Önmagáért is nagyon szeretjük ezt a bort, de szintén becsüljük benne azt, hogy megmutatja nekünk, mennyire hosszan és eredményesen érlelhető Szigligeten kedvenc badacsonyi fajtánk, a Vulcanus!

Rózsakő

A kéknyelű és a budai zöld keresztezése. Illata jóval intenzívebb az átlagosnál, kissé már parfümös, de nagyon kellemes. Jó értelemben behízelgő bor, nem csak az illata, zamata is. Levegőzés hatására alakul, fejlődik: érkezik az ásványosság. Eleinte nem érződnek a szép savak, de rövid idő múlva befutnak, és kellő határozottsággal mutatják magukat. A zamat, a korty harmonikus, az alkoholmennyiség üdítően mérsékelt: 12,5 százalék, eköré hibátlanul épül fel a struktúra. Manapság gyakran hallunk arról a trendről, hogy egy bor egyszerre legyen tartalmas és alacsony alkoholtartalmú. Az ilyen trendek vadászói feltétlenül kóstolgassanak Rózsakövet!

Titokzatos, izgalmas, felfedező lelkeknek való bor ez, méltó utóda „szüleinek”. A kéknyelű, Badacsony arisztokratája, amely nem porozza önmagát, erre való szolgálója, a budai zöld. Utóbbit egy ideig nagyon ritkán hozták piacra önállóan, kemény savai miatt durvának, tenyeres-talpasnak ítélték, de mostanában egyre szebb tételekkel találkozni palackban is. A fajtát Badacsonyban állította elő 1957-ben Dr. Király Ferenc, a szőlő neve a Badacsony-hegyen található, legendás "Rózsakő" elnevezésű bazaltkőtől ered. A legenda így szól: ha egy fiatal pár, háttal a Balatonnak, ráül a kőre, még abban az évben összeházasodnak. A rózsakő egyes ültetvényekben a kéknyelű porzójaként jelenik meg, vagyis átveszi a budai zöld szerepét.

Rizlingkő

A Rizlingkő két fajta borának házasítása: a hagyományt képviselő olaszrizling és az újítást megjelenítő Rózsakő találkozik benne. A 20 százalék rózsakő nem egyszerűen lágyítja az olaszt, egy teljesen új bort eredményez ebben az esetben a két, önállóan is kitűnő fajta találkozása. A pincénél mi nagyon szeretjük az Olaszrizlinget, de kedvencünk lett a Rizlingkő is. Nyerő illat, pompás ívben fejlődik, új rétegek jelennek meg folyamatosan, ránk köszön például a fenyőgyanta is. Vibrál ez az illat, komplex, csupa izgalom. A zamatban kellemes fanyarság, harmonikus bor, mindene a helyén. Az olaszrizlinges mandula kikacsint az ízek közül, ez is szerethető a Rizlingkőben. Utóíze nagyon hosszú, tartalmas, a mandulásság itt is dolgozik. Több borunknál is érezzük, gyakorlatilag mindegyiknél, de talán a Rózsakő a legtipikusabban „odafigyelős” tételünk. Érdemes időt szentelni neki, a klasszikus módon, kis kortyokban, elemzősen kóstolni. Ekkor mutatja meg ugyanis a legszebb rétegeit, valamennyi értékét.

Zeus

Mélyebb színe is mutatja, hogy a tétel egyik fele hordóban, másik fele tartályban fejlődött. Különleges, igen összetett és nagyon szép illat, virágokkal, fűszerekkel, mindenféle egyéb izgalmakkal. Zamatában az élénk, üde és finom savak a meghatározóak, ezt a jellegzetességet nyilván egyik felmenőjének, az ezerjónak köszönheti. A kortyban megjelenik a gyümölcsösség és az ásványosság is. A másik ős a bouvier. A Zeus a Balatoni régió különlegessége, hiszen szinte kizárólag Badacsonyban, Balatonfüred környékén, a Balaton-felvidéki borvidéken és a Somlón található meg ez a fajta, ezeken a borvidékeken is mindössze 6-7 hektáron terem.

Az ezerjó és a bouvier keresztezéses nemesítéséből három különböző fajta született: a zenit, a zengő és a Zeus. A Zeus 1956-ban született, önálló fajtaként 1994-ben kapott állami elismerést, a zenit 1976-ban, a zengő pedig 1982-ben. Mindhárom „Z” betűs fajta kedveli a vulkáni altalajt és a gazdag ásványosságot, így tehát a Zeus kitűnően érzi magát nálunk, Szigligeten. A „Z betűsök” közül leginkább a Zeus ad magas extrakttartalmú bort.

Olaszrizling

Élénk és komplex illatú bor, vérbeli olaszrizling. Illatában egyszerre jelenik meg a vulkanikus talaj üzenete, valamint a fajta szépségei, a virágos és gyümölcsös jegyek. Az illat másik különlegessége a folyamatos mozgás, fejlődés: újabb és újabb érdekességek lépnek elő, ha kellő időt és figyelmet szentelünk a bornak és hagyjuk levegőzni a pohárban. Jó savú, harmonikus, teljesen száraz és nagyon tiszta bor. A korty mélysége és zamatai mellett a frissességet érzékelve jó gondolatnak fogjuk tartani, hogy ez a bor nem kapott hordós érlelést: az alapanyag gyümölcsössége és a termőtalaj ásványossága szinte érintetlenül került a palackba. Hosszú és tartalmas utóízében megmutatkozik a fajtára jellemző mandulás jegy.

Az olaszrizling főhadiszállása a Badacsonyi Borvidék, mintegy 700 hektáron terem nálunk ez az izgalmas fajta. Magyarországon a minőségi bort adó fehér szőlőfajták közül az olaszrizling áll az első helyen: csaknem 4700 hektáron terem. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa összesen 97 (!) fehér szőlőfajtát tart nyilván, ám ezek közül nagyobb mennyiségben az olaszrizlingen kívül csak néhány (a furmint, a chardonnay, a cserszegi fűszeres) terjedt el az országban. Az olaszrizling a 22 hazai borvidék többségének kínálatában megtalálható és jó kezekben nagyon magas minőségre képes!

Mámor Muskotály gyöngyözőbor

Félszáraz gyöngyözőbor, 16 gramm/liter maradékcukorral. A fajta jellegzetességeit szépen mutatja, de nem a túlzó parfümösség jellemzi: karakteres és egyensúlyos tétel. Nyáron, jól behűtve nem kizárólag a hölgyek kedvence. Tartalmas, minőségi alapanyagból készülő „szórakoztató” ital, komoly étkezések előtt is nagyszerű köszöntőbor.

A Badacsonyi borvidéken mintegy 40 hektáron terem az ottonel muskotály fajta, közel azonos területen, mint a kéknyelű. A második legelterjedtebb fajta a borvidéken a szürkebarát, utána következik a muskotály és a kéknyelű, a minőségi bort adó fehér szőlők között tehát a harmadik pozícióban vannak Badacsonyban.

Cabernet Franc

A cabernet franc világfajtának tekinthető a nagy kékszőlő félék családjába tartozó vörösborszőlő.
A Badacsonyi borvidéken nem annyira elterjedt fajta, mint Villány vagy Szekszárd területén.
Ma a bordeaux-i borvidék hat legismertebb vörösborszőlő fajtájának egyike a híres francia cuvée borok meghatározó szőlőfajtája.
Bora kiváló, fajtajelleges, sokrétegű: az érett gyümölcsösség mellett kellemesen fanyar, nagy extrakt tartalmú, bársonyos, rubin vörös színű, vörösbor.
A cabernet franc bor száraz minőségi vörösbor, jelentős extrakt és élénk csersavtartalommal.
Illatában a sötét bogyós gyümölcsök – szeder, szilva és fekete ribizli, meggy – jelennek meg, borsos fűszeresség és hosszú utóíz jellemzi.
Ajánljuk sültekhez, pörköltökhöz, kemény sajtokhoz egyaránt.

PINCE FEJLESZTÉS

Kedves barátaink, régi és leendő vendégeink!

 

Nagyon örülünk, hogy végre arról tudunk beszámolni, hogy 2022 januárjában meg tudjuk nyitni az újonnan megépített kóstolótermünket.

3 év próbálkozás után sikerült pályázatot nyerni a pinceépítéshez, így eljutottunk oda, hogy a 2002-ben vásárolt 30m2-es pince helyére egy 120m2-es kóstolótermet kezdtünk építeni, ahol reményeink szerint már 2022-től, télen-nyáron szeretettel, finom borokkal és jó ételekkel tudjuk fogadni vendégeinket.

Régi álmunkat sikerült megvalósítani ezzel, így nem csak nyáron tudunk borkóstolókat, rendezvényeket tartani, hanem az év bármely napján.

Az újonan megépült 60 fős kóstolóterem megépítése mellett nem csak a pincében lévő 20 fős különterem újult meg, hanem a csodálatos panorámával rendelkező 60 fős terasz is új köntöst kapott.

PINCE FEJLESZTÉS

KISFALUDY PROGRAM

KISFALUDY PROGRAM

A támogatott Projekt célja, hogy a folyamatosan fejlődő szigligeti idegenforgalom mellett a fejlesztés hosszútávon elősegítése a minőségi vendéglátást és professzionális vendégfogadást.

A gasztronómiai és borturizmus fejlesztése azért is fontos a pincészetnek, mert integrátor szerepet tölt be a nemzetgazdaság többi ágazatával való kooperáció révén, hozzájárulva a turisztikai értéklánc számos eleméhez, így segítve gazdaságos üzemeltetést.

A beruházással egyúttal lehetőség nyílik a szezon meghosszabbítására, a téli időszak kihasználására, valamint a Várba, Süllőfesztiválra vagy az Újévi csobbanásra érkező látogatók magasabb szintű kiszolgálására.

A téli időszak kihasználása, szezonalitások csökkentése egy fontos célja a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiának is, hisz ezáltal stabil munkahely teremthető jövőbeni dolgozóknak és újra vonzó életpályává válhat a turizmusban, vendéglátásban való elhelyezkedés. Szintén fontos, hogy növelni tudjuk majd a saját termékek helyszínen történő értékesítést.

• a Kedvezményezett neve, Szigligeti Borok kft

• a támogatott projekt címe, Szigligeti, Szatmári Pince korszerűsítése

• pályázat azonosító száma ET-2020-02-0126

• a szerződött támogatás összege, 70.000.000Ft

• a támogatás mértéke (%-ban), 50%

• a támogatott projekt befejezési dátuma: 2022.03.

„A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg”
EREDMÉNYEINK


Szigligeti Vulcanus, 2016

Aranyérem, a VinAgora felfedezettje.

Szigligeti Zeus, 2013

Nagyarany-érem, a VinAgora felfedezettje.

EREDMÉNYEINK

Szigligeti Vulcanus, 2016

Aranyérem, a VinAgora felfedezettje.

Szigligeti Zeus, 2013

Nagyarany-érem, a VinAgora felfedezettje

RÓLUNK

WeLoveBalaton: Mesés panoráma ritka badacsonyi borokkal – A szigligeti Vulcanus Borteraszon jártunk

"Gyönyörű balatoni kilátás, finom ételek, különleges, csak kevés helyen kóstolható badacsonyi borok – a szigligeti Vulcanus Borteraszon már az első látogatás után azt érezzük, hogy innen szeretnénk nézni az őszi Balatont.

Az Antal-hegy Szigliget egyik kevésbé ismert, szőlőültetvényeknek és pincéknek otthont adó magaslata. Egy egészen más, de lenyűgöző panoráma tárul elénk, ahogy a parkolótól kaptatunk fel a borászat étterme, a Vulcanus Borterasz felé. Már javában zajlik a szüret, a rövid sétánkhoz darálók és szőlőprések adják a díszletet, és mustillat terjeng a levegőben."  Részletek

Mit csinálj egy nap alatt Szigligeten ősszel? – 20 ötlet a hűvösebb napokra:
#16/20: Szatmári Birtok – Vulcanus Pince & Borterasz

"Az Antal-hegy Szigliget egyik kevésbé ismert, szőlőültetvényeknek és pincéknek otthont adó magaslata, ahonnan egész más szögből lehet látni a várat és a Balatont. De a panoráma csak egy dolog. A Vulcanus Borteraszon mindenféle alkalomhoz illő fogásokat találtok, a borok mellé fogyasztható hideg falatoktól egy komoly vacsoráig, a saját készítésű szalámiktól a porchettaszendvicsen át a sült oldalasig. A pincészetben különleges, csak kevés helyen kóstolható badacsonyi borokat is kóstolhattok: ha eddig nem ittatok vulcanust, rózsakőt vagy zeuszt, mindenképp kérjetek egy pohárral a kilátás mellé.

Nyitvatartás: P–H: 13–21 óráig."  Részletek

WeLoveBalaton: Szatmári Családi Pincészet – Vulcanus 2012

"... A Szatmári Családi Pincészet 2003 óta működik Szigliget déli lejtőjén a vár és a Balaton közötti Antal-hegyen. Összesen 4 hektáron termelnek, de a család további 5 hektárt igyekszik betelepíteni a borvidéken hagyományosnak számító szőlőfajtákkal. Van egy különleges, Vulcanus névre hallgató fajta, amit leginkább Szatmáriékhoz kötnek: a szürkebarát és a budai zöld nemesítéséből keresztezett különleges fajta igazán nagy borokat képes adni.

Erre a családi pincészet 2012-es bora is jó példa. Már illatban is sósnak, kövesnek hat, ízében pedig őrületes ásványbomba! Tartalmas bor, mi valamilyen nehezebb sült mellé is bátran kitöltenénk. ..."  Részletek

BorászPortál.hu: Hazai fajták, amelyek nélkül nincs Badacsony

"... Az utolsó kóstolt tétel a Szatmári Pincészet 2012-es Vulcanusa volt, a szigligeti területekről. A szürkebarát és a budai zöld jegyeit elegyítő vulcanus egyszerre volt gyümölcsös és kedves, ugyanakkor rendelkezik a szükséges savgerinccel. Ennek okán a bor visszafogott illattal indított de kóstolva egy telt, határozott bor képe rajzolódott ki. ..."  Részletek

Borbecsüs: Szatmári Családi Pincészet, Szigliget

"... Évekkel ezelőtt a nagy pincekulcsos címkéjű Vulcanusba szerettem bele. Akkor még minden boron a nagy pincekulcs szerepelt. A 2019-es évjárattól a Balatonhoz kötődő modern, színes litográfia-szerű motivumok jelennek meg. Vitorlázás, horgászás. A tulajdonos kedvenc kikapcsolódásai. Mindegyik mellé jóleshet egy pohárka bor. ..."  Részletek

RÓLUNK

WeLoveBalaton: Mesés panoráma ritka badacsonyi borokkal – A szigligeti Vulcanus Borteraszon jártunk

"Gyönyörű balatoni kilátás, finom ételek, különleges, csak kevés helyen kóstolható badacsonyi borok – a szigligeti Vulcanus Borteraszon már az első látogatás után azt érezzük, hogy innen szeretnénk nézni az őszi Balatont.

Az Antal-hegy Szigliget egyik kevésbé ismert, szőlőültetvényeknek és pincéknek otthont adó magaslata. Egy egészen más, de lenyűgöző panoráma tárul elénk, ahogy a parkolótól kaptatunk fel a borászat étterme, a Vulcanus Borterasz felé. Már javában zajlik a szüret, a rövid sétánkhoz darálók és szőlőprések adják a díszletet, és mustillat terjeng a levegőben." Részletek

Mit csinálj egy nap alatt Szigligeten ősszel? – 20 ötlet a hűvösebb napokra:
#16/20: Szatmári Birtok – Vulcanus Pince & Borterasz

"Az Antal-hegy Szigliget egyik kevésbé ismert, szőlőültetvényeknek és pincéknek otthont adó magaslata, ahonnan egész más szögből lehet látni a várat és a Balatont. De a panoráma csak egy dolog. A Vulcanus Borteraszon mindenféle alkalomhoz illő fogásokat találtok, a borok mellé fogyasztható hideg falatoktól egy komoly vacsoráig, a saját készítésű szalámiktól a porchettaszendvicsen át a sült oldalasig. A pincészetben különleges, csak kevés helyen kóstolható badacsonyi borokat is kóstolhattok: ha eddig nem ittatok vulcanust, rózsakőt vagy zeuszt, mindenképp kérjetek egy pohárral a kilátás mellé.

Nyitvatartás: P–H: 13–21 óráig." Részletek

WeLoveBalaton: Szatmári Családi Pincészet – Vulcanus 2012

"... A Szatmári Családi Pincészet 2003 óta működik Szigliget déli lejtőjén a vár és a Balaton közötti Antal-hegyen. Összesen 4 hektáron termelnek, de a család további 5 hektárt igyekszik betelepíteni a borvidéken hagyományosnak számító szőlőfajtákkal. Van egy különleges, Vulcanus névre hallgató fajta, amit leginkább Szatmáriékhoz kötnek: a szürkebarát és a budai zöld nemesítéséből keresztezett különleges fajta igazán nagy borokat képes adni.

Erre a családi pincészet 2012-es bora is jó példa. Már illatban is sósnak, kövesnek hat, ízében pedig őrületes ásványbomba! Tartalmas bor, mi valamilyen nehezebb sült mellé is bátran kitöltenénk. ..."  Részletek

BorászPortál.hu: Hazai fajták, amelyek nélkül nincs Badacsony

"... Az utolsó kóstolt tétel a Szatmári Pincészet 2012-es Vulcanusa volt, a szigligeti területekről. A szürkebarát és a budai zöld jegyeit elegyítő vulcanus egyszerre volt gyümölcsös és kedves, ugyanakkor rendelkezik a szükséges savgerinccel. Ennek okán a bor visszafogott illattal indított de kóstolva egy telt, határozott bor képe rajzolódott ki. ..."  Részletek

Borbecsüs: Szatmári Családi Pincészet, Szigliget

"... Évekkel ezelőtt a nagy pincekulcsos címkéjű Vulcanusba szerettem bele. Akkor még minden boron a nagy pincekulcs szerepelt. A 2019-es évjárattól a Balatonhoz kötődő modern, színes litográfia-szerű motivumok jelennek meg. Vitorlázás, horgászás. A tulajdonos kedvenc kikapcsolódásai. Mindegyik mellé jóleshet egy pohárka bor. ..."  Részletek

GALÉRIA

szatmari

Simple Social Media Stream: There is no feed data to display!

VÁSÁRLÁS

Szigligeten: a pincénél Elérhetőség Kardos Balázs tel: +36 30 6300 522 BorElviteles pinceárÉvjárat Vulcanus2 800 Ft2019 Rizlingkő3 200 Ft2019 Olaszrizling2 500 Ft2019 Zeus3 500 Ft2013 Cab. Franc3 200 Ft2015 Budapesten: a Borock Hungarian Weinshop Bar&Tapas-ban Elérhetőség Mendi Nándor tel: +36 30 659 5965 1013 Budapest Alagút u. 4 https://www.borock.hu/

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

PINCELÁTOGATÁS

PINCELÁTOGATÁS

Érdeklődés esetén, kérjük, hívja Kardos Balázst az alábbi telefonszámon:

+36-30-63-00-522

ELÉRHETŐSÉGEINKCím: 8264, Szigliget, Antal-hegy 0102/08Szatmári Borbirtok,Nyéki RóbertBirtokvezető,Szőlész-BorászTel: +36-30-690-7737Vulcanus Pince és BorteraszKardos BalázsTulajdonosTel: +36-30-63-00-522Email: infoszatmaripinceszet.hu
Köszöntjük Pincészetünk Boraink Kisfaludy Program Szatmári Pincészet Eredményeink Rólunk Galéria Vásárlás Kapcsolat

Az oldalra való belépéssel hozzájárulok a sütik használatához, és elismerem, hogy elolvastam és elfogadtam az ÁSZF és az Adatkezelési Tájékoztató feltételeit.További információk a sütikről

Elfogadom

Mi az a süti?

Ahhoz, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni Önnek az oldalt, el kell tárolnunk bizonyos adatokat arra vonatkozóan, hogy Ön hogyan használja a weboldalunkat. Ezek apró szövegfájlok, úgynevezett sütik segítségével történik. A sütik kisméretű fájlok, amelyek az Ön által használt számítógépre vagy egyéb eszközre töltődnek le egy webszerverről. Az Ön webes böngészője ezután minden egyes későbbi látogatás alkalmával visszaküldi ezeket a sütiket a weboldalnak, így az felismeri Önt, és megjegyzi a beállításait (például a felhasználói preferenciákat). A sütikről és a működésükről részletesebben a http://www.aboutcookies.org/ oldalon olvashat.

   

TAGS:ri Szatm szet Pinc

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Soma Borpince

  Kilépés a tartalombaFŐOLDALBORÁSZATBIRTOKSZŐLŐFAJTÁKTERMÉKEKESEMÉNYEKKAPCSOLATMenuFŐOLDALBORÁSZATBIRTOKSZŐLŐFAJTÁKTERMÉKEKESEMÉNYEKKAP

Merei Pince

  Skip to the contentToggle the mobile menuToggle the search fieldKezdőlapKapcsolatRólamKezdőlapKapcsolatRólamMelyek az ízületi gyulladás leggyak

Sarok Pince - Veteránbor

  KapcsolatGalériaProgramokBorainkMagunkrólGyörkönyPincehegySarok PinceSzolgáltatásainkVendéglátásSzállásSarok Pinc&eacute;szetSzeretettel &u

Home - joopince.hu

  

Pelyhe Pince-Múzeum

   Pelyhe Pince - Múzeum - Hungarikum pince Bükkzsércen

midiTOURIST

  Kedves Érdeklõdõk!

Szállás közvetítés a www.badacsony.hu oldalon történik.
Eladó ingatlanok szintén ott találhatók.

Aki ajánlatot k

Kovács Pincészet

  7754B&oacute;ly,B&aacute;nkiDon&aacute;tu.5.Telefon:+36204745612E&#x2011;mail:kovi@boly.huBejelentkez&eacute;sMen&uuml;huHUDER&oacute;lunkTermőhely&U

Borkóstoló, rendezvény és sz

  Virtuálisséta!Pályázati információk Toggle main menu visibilityA borházSzállásRendezvényházSzolgáltatásokPincefaluKapcsolatBorkóstoló

Garamvári Szőlőbirtok Webshop

  Please click here if you are not redirected within a few seconds.HU/ENBelépésRegisztrációNavigáció váltása0
A kosarad üres.HU/ENHU/ENRólunk

Helli pincészet | Borászat | E

   H-Szo: 09:00 - 19:00 Vasárnap: 09:00 - 13:00 HelliPince.hu Kezdőlap Rólunk Eredményeink Kapcsolat Nyitva tartá

ads

Hot Websites