Borkóstoló, rendezvény és szállás a Hajósi Pincefaluban

Web Name: Borkóstoló, rendezvény és szállás a Hajósi Pincefaluban

WebSite: http://www.kovacsborhaz.hu

ID:344271

Keywords:

rendezv,ny,Bork,stol

Description:


Virtuálisséta!Pályázati információk Toggle main menu visibilityA borházSzállásRendezvényházSzolgáltatásokPincefaluKapcsolat

Borkóstoló, rendezvény és szállás a Hajósi Pincefaluban

Borházunk a Hajósi Pincefaluban található

Családi pincészetünk alapítója édesapám Kovács Sebestyén, aki létrehozta az Alföld első borturisztikai vállalkozását: a Kovács Borházat.

Településünk nevezetessége az a komplett faluszerkezetet alkotó 1200 présház, ami Világon egyedülálló látvány nyújt. Itt ebben a közel 3.500 lelket számláló kisvárosban, ahol szinte mindenkinek van legalább egy pincéje, elválaszthatatlanok az ünnepek úgy, mint a hétköznapok a hagyományoktól, a pincefalutól, a szőlőtől és a bortól. A hagyományok ápolása itt mindenkinek fontos, akár észrevétlenül is de a lakosság életéhez tartozik.


Ez egy életforma, a szőlő és a pince gondozása

Gyerekkorom óta szoros szálak fűznek a szőlőtermesztéshez és a Hajósi pincefaluhoz, mivel édesapám ekkor már hobbi szinten foglalkozott szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Már ezekben az időkben sokat tüsténkedtem a szőlősorok között és a présházban. Nagy érdeklődéssel kísértem figyelemmel azt a hosszú és fáradtságos folyamatot, ami a szürettől elvezetett a bor palackba kerüléséig.

Ma is szeretettel gondolok vissza a szőlőt művelő jókedvű, idős, bőszoknyás sváb asszonyokra, és bortól piros orrú párjaikra, akik szorgalmasan dolgoztak a sorok között.


Na meg azokra az ünnepekre, amikor a munka gyümölcse a bor az asztalra került, a felnőttek jókedvre derültek tőle és harmonikaszótól volt hangos a pincesor.

Az idősebb generáció életformája ez, a szőlő és a pince gondozása, versengés a szomszéd gazdákkal a legjobb minőségű bor előállításáért.

Szőlőfeldolgozás nagyüzemi rejtelmei

Később volt szerencsém betekinteni a szőlőfeldolgozás nagyüzemi rejtelmeibe is édesapám révén, aki egy borászati Kft. társ tulajdonosa volt a 90-es években. Ez szintén nagy hatással volt rám és ösztönzött arra, hogy én is borászattal foglalkozzak. Első igazi találkozásom a borgasztronómiával 1998 tavaszán történt, amikor is kiállíthattuk borainkat a Veronában a Vinitaly-n.. A kiállításon való részvétel elsődleges célja, a világ vezető borászati cégeinek megismerése volt. Tanulmányozhattuk az olasz, francia borok ízvilágát és azok csomagolási technológiáját. Ez volt, azaz esemény, ahol eldöntöttem, hogy borgasztronómiával szeretnék foglalkozni.


Borkészítés modern és hagyományos technológiával

Ennek szem előtt tartásával építettük meg családi pincészetünket, melyben törekedtünk arra hogy az idelátogató borkedvelő emberek a borkészítés modern és hagyományos technológiájával is megismerkedhessenek. Fakultatív borkóstolóprogramjaink mellett megtekinthetik pincészetünket, és bemutatjuk a pincefalut. Emellett helyi jellegzetességként is helytálló sváb és magyaros ételekkel igyekszünk kényeztetni látogatóinkat.

Többek között ez jelenti a munkámat, hobbimat, az életemet.

Kovács Róbert

Teszt hír 1 címe lorem ipsum

Teszt hír 2 címe lorem ipsum

Teszt hír 3 címe lorem ipsum

A borházSzállásRendezvényházSzolgáltatásokPincefaluKapcsolat> Céginformáció> Impresszum> Adatvédelem> Kapcsolat

(c) 2004-2020 All rights reserved - Kovács Borház - Hajósi Pincefalu

Készítette: Weboldal-Center

TAGS:rendezv ny Bork stol

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Marketing Agency Chester | B2B M

   Armstrong

Naklejki na ścianę i szablony

  Testowa informacja dla klienta Informacja: 608 81 01 81 pon-pt: 7:00 - 15:00 lub info@naklejkolandia.pl

Fenwicks.pl - AJ's – wyłączny

  +48 730 54 54 54 | biuro@fenwicks.pl Zaloguj Lista zakupowa00,00 złProduktIlośćCenaKoszt dost

Exploric Solutions Software Trai

   Phone:0484 4016407 , 8289896407

Strony internetowe, profesjonaln

  .fil0 {fill:#B0DF61} .fil1 {fill:white} .fil2 {fill:#B0DF61;fill-rule:nonzero} .fil3 {fill:white;fill-rule:nonzero}HomeOfertaNasze praceCenni

Individuelle Cheerleader Uniform

   LEVEL6 - Cheerleader Uniformen Home

Profesjonalne kosmetyki do SPA,

  Skip to content

Turner & Company | Land, Commerc

  CommercialResidentialChitwood FarmsHutton PlaceOakdale ValleyRedmont TraceThe TerritoriesAboutContact Us405-348-8000 CommercialResidentialChitwood Fa

HVAC Company Edmond - Heating &

   MenuSchedule TodaySpecials Call Us (405) 724-4822Serving e

Guaranteed Supply Company - For

   North CarolinaAsheville NC 828-654-9209
Charlotte NC 704-599-4000
Fayetteville NC 910-484-1888

ads

Hot Websites