RÓLUNK

Borászat és Rendezvényközpont

Az egri Gróf Buttler Borászatot 1999-ben alapították. 2009-ben új tulajdonosa lett a borászatnak, de a borászati filozófia megmaradt: tökéletes és területhű borokat készíteni a lehető legkevesebb beavatkozással.


A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a zúzást kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk -kíméletesen megroppantjuk- majd rozsdamentes tartályokban irányított hőmérsékleten héjon erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően lezajlik az almasavbontás, majd a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, részben fahordóban erjednek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát.

A borászatunk, mint rendezvényhelyszín kiváló választás lehet, legyen szó konferenciáról, csapatépítő tréningről, céges buliról, üzleti találkozóról, borvacsoráról, családi rendezvényről, esküvőről vagy akár egy kerti piknikről. Birtokunk Eger leg régebbi tradicionális pincesorán, a Nagykőporoson helyezkedik el, mintegy 4500 m2-en. A különleges, mediterrán hangulatú épületből csodálatos panoráma nyílik Eger városára. Klimatizált emeleti rendezvénytermünk 150 fő befogadásra alkalmas, amelyhez külön dohányzó-, illetve panorámaterasz kapcsolódik. Továbbá rendelkezünk egy 60 fő befogadására alkalmas kóstolóteremmel, és egy 2X20 fő befogadására alkalmas, természetes fénnyel megvilágított kisteremmel. Pincetúráink alkalmával betekintést nyerhetnek prémium boraink készítési folyamataiba, amihez egy egyedülálló, öt szintes borászati komplexum áll rendelkezésünkre. Amennyiben ez mégsem lenne elég, úgy borkóstolóinkból igény szerint tudunk zenés, táncos borvacsorát varázsolni.  Borászatunk számos rendezvénytechnikai eszközzel is el van látva, lehetőség van professzionális hangosításra, fénytechnikára, projektorra, vászonra, háttérzenére, DJ-re, mini tárgyalók kialakításra illetve flip chart-tal, mini színpaddal is rendelkezünk.