Stichting Skûtsje Súdwesthoek

Web Name: Stichting Skûtsje Súdwesthoek

WebSite: http://www.sudwesthoek.nl

ID:361373

Keywords:

Sk,Stichting,dwesthoek,tsje

Description:


SKS wedstrijddata

april 29, 2022
DatumWedstrijdplaatsWaar het beste te volgen?Za.30-07-2022GrouBij De TynjeMa.01-08-2022De VeenhoopBij Ie-SichtDi.02-08-2022EarnewâldSânemarWo.03-08-2022TerherneVanaf de pierDo.04-08-2022LangweerVanaf het strand van het dorpVr.05-08-2022ElahuizenLangs de oever van het dorp; MardykZa.06-08-2022StavorenVanaf de IJsselmeerdijkMa.08-08-2022WoudsendVanaf de IndykWo.10-08-2022LemmerVanaf de pier bij het strandDo.11-08-2022LemmerVanaf de pier bij het strandVr.12-08-2022SneekVanaf het Starteiland

Uncategorized

In Memoriam

december 24, 2021

 
Nei in tige warber libben
is ferstoarn,
ús mei-oprjochter,

(dokter) Gerrit Verbeek

As grut skûtsje leafhawwer wie hy yn 1958
ien fan de minsken dy’t soargen, dat ús skûtsje
foar de Súdwesthoek mei de SKS sile koe.
Mear as 40 jier letter wie hy as bestjoerder noch
tige warber foar ús stifting en is hy foar de
Súdwesthoek altyd in hâldfêst bleaun.
Wy winskje de famylje in soad sterkte ta.
Skipper, bemanning, bestjoer
Skûtsje Súdwesthoek

Deze week overleed de heer G.O.J. Verbeek, die al jarenlang in Makkum woonde. Verbeek was de laatste nog levende oprichter van Stichting Skûtsje Súdwesthoek (in 1958).
Als goede vriend van schipper Klaas van der Meulen lukte het Gerrit Verbeek om, samen met een groepje andere skûtsje-liefhebbers uit de zuidwest-hoek van Friesland, het skûtsje Twee Gebroeders terug te kopen uit Amsterdam, waar het ruim 3 jaar als woonschip had gelegen. Met dat skûtsje was Van der Meulen als schipper met zijn bemanning vanaf 1945 4 keer kampioen geworden bij de SKS.
De enthousiaste jongemannen richtten een stichting op, staken er geld en inzet in en zorgden dat het skûtsje zo snel mogelijk weer aan wedstrijden kon deelnemen.
Het skûtsje noemden ze toen Súdwesthoek.

De heer Verbeek, toen huisarts in Warns, was eerst ook bemanningslid en bleef jarenlang bestuurslid.
Mede door zijn inzet werd in het jaar 2000 een dreigend einde van de stichting voorkomen en de Súdwesthoek voor de SKS behouden. Met mede-oprichters Douwe Amels en Auke de Groot en Douwe’s zoon Rein en Auke’s kleinzoon Jan startte Verbeek toen een nieuw hoofdstuk in het bestaan van de Súdwesthoek. Toen de gemoederen later in het jaar 2000 wat bedaard waren en er nieuwe bestuursleden als vervangers waren gevonden, vonden de 3 oud-oprichters het tijd hun bestuurstaak te beëindigen.  

Een paar jaar later, nadat we een groter skûtsje hadden gekocht en begonnen waren met een jaarlijkse zeildag voor donateurs, was Verbeek met zijn vrienden van vroeger, inmiddels allen de 80-jarige leeftijd gepasseerd, nog eens mee te zeilen. Ze genoten zichtbaar.

Zo hebben vele skûtsjesilers in Friesland, zeker niet alleen van de Súdwesthoek, jarenlang genoten van Verbeek’s aanwezigheid, betrokkenheid en ondersteuning in verschillende vormen.

Deze markante man zal daarom bij ons en vele anderen in herinnering blijven.

Uncategorized

Vers gerookte vis!

december 4, 2021

Ook dit jaar kunt u bij ons weer heerlijke verse vis bestellen!

We hebben al een kleine testronde palingroken gedaan en de resultaten waren uitstekend…..
Op zaterdag 18 december gaan we hard aan het werk om de zalm en paling te roken en alle bestellingen thuis te bezorgen in de regio.
Wij vragen u dan zaterdag het verschuldigde bedrag CONTANT en GEPAST klaar te hebben. Op een veilige manier zullen we uw bestelling overhandigen en het geld in ontvangst nemen

De flyer is hier al huis aan huis rondgebracht maar als u hem heeft gemist kunt u het via onderstaande link zelf printen en op een van de genoemde adressen inleveren.
Ook een email naar info@sudwesthoek.nl is mogelijk.

Flyer Visverkoop 2021 Hier vindt u ons bestelformulier met de prijzen en gewenste bezorgtijden..

Bestellingen doorgeven kan uiterlijk zaterdag 11 december!!

Uncategorized

Succesvolle visverkoop!

december 20, 2020

Wat hebben wij een geweldige dag gehad!

De voorbereiding heeft even wat voeten in aarde gehad en door de aangescherpte corona-maatregelen werd de uitvoering nog wat gewijzigd.
In plaats van gezellig op het skûtsje te roken, werd in alle rust bij de loods aan de Jurisdictie de boel opgebouwd.
Met 3 rooktonnen en een aantal rokers werden alle bestellingen verwerkt. Het inpakken en sorteren voor de diverse ritten was nog een hele uitzoekerij maar ook dat verliep prima.
De klanten waren blij dat we aan de deur konden komen met de zalm, paling of garnalen en wij hebben gezorgd voor een overdracht op gepaste afstand zoals op 1 van de foto’s is te zien.

We willen alle mensen bedanken die ons hebben geholpen met deze actie voor het Súdwesthoek skûtsje. De vrijwilligers bij de rooktonnen, de chauffeurs en de inpakkers. En natuurlijk alle klanten!
Maar ook zeker Jurjen Pruis en Pieter Wouda die ons de heerlijke zalm cq garnalen hebben geleverd!

Hieronder een paar leuke beelden van de dag.

Voor de deur afleverenIMG_0834IMG_0833IMG_9192IMG_0835IMG_9187IMG_0836IMG_0827IMG_0828IMG_0830IMG_0826IMG_0832IMG_0831Voorbereiding rokenIMG_0831IMG_0829IMG_9186

Uncategorized

Súdwesthoek bij nacht….

oktober 24, 2020

Een beetje licht in deze donkere tijd. Een prachtig plaatje, ingezonden door een buurtbewoner.

Uncategorized

De tiid

juli 20, 2020

In deze bijzondere zomer zal de Súdwesthoek de zeilen niet hijsen. Vanzelfsprekend bereiden wij ons wel voor op betere tijden. Zodra het kan zullen we met een mooi en goed onderhouden skûtsje en een enthousiaste bemanning de strijd weer aangaan.
We bedanken iedereen voor het geduld en de blijvende steun.
We hebben jullie nodig….

Bestuur, schipper en bemanning Stichting Skûtsje Súdwesthoek

De tiid

De tiid fan jύster.
In simmer fol mei striid op wetter en lân.
De âlde seedyk sljocht mei folk.
It lûd fan wille en nocht.

De tiid fan hjoed.
It each lûkt nei it mar.
We strûpe de mouwen op!
De skût moat ree wêze!

 De tiid fan moarn.
It langstme nei….
De skûtsjes op it mar.
De striid fan eartiids is dêr.

 Doutzen Ouderkerken

Uncategorized

Geluk bij een ongeluk…?

mei 12, 2020

Nadat het Skûtsjesilen is afgelast lijkt ook het volgschip de Súdwester voorlopig niet te kunnen varen !

Een stelletje meerkoeten heeft een liefdesnestje gebouwd bij het roer…

Uncategorized

Tot onze grote spijt….

april 23, 2020

Helaas, zoals we allemaal weten is het niet mogelijk dit jaar de geplande     evenementen te houden waar we zo naar uitkeken…. Ook het Skûtsjesilen zal dit jaar dus niet plaatsvinden. We vinden het heel jammer maar we hebben er natuurlijk begrip voor. Het is niet anders…..
Al onze supporters wensen we veel gezondheid en geduld en laten we maar genieten van de beelden van vorige jaren! Fijne zomer allemaal en tot later.

Schipper, bemanning en bestuur van de Súdwesthoek

Uncategorized

Goede tijding in slechte tijden?

april 14, 2020

Tot onze grote verrassing kregen we een spontane aanmelding voor sponsoring van de SWH!
Tuin Techniek Nijefurd uit Stavoren heeft zich aangesloten bij ons als sponsor, waarvoor onze dank!

Uncategorized

Afgelaste wedstrijden

maart 31, 2020

Sprintwedstrijden SKS afgelast

De sprintwedstrijden van de SKS, zoals die gepland stonden voor zaterdag 9 mei aanstaande, gaan niet door.

Ook de Rabobank en de Rotary hebben besloten om respectievelijk de Rabo Hurdsilerij (12 juni) en Skûtsje Undernimmersdei (19 juni) dit jaar niet door te laten gaan.

Verder heeft het SKS-bestuur besloten om de jubileumactiviteiten rondom de jubileumwedstrijd van 4 juli te schrappen en zal de opening op 4 juni van de expositie rondom het 75-jarig jubileum van de SKS een sober karakter hebben.

Mochten de omstandigheden reden geven het kampioenschap 2020 af te gelasten dan zal dit uiterlijk 2 juni bekend worden gemaakt.

Dit conform de aangescherpte maatregelen van het RIVM die op maandag 23 maart jl zijn aangekondigd. Voor wat betreft alle overige zaken die staan gepland op de SKS zeilkalender, heeft het SKS bestuur geregeld virtueel overleg via diverse communicatie kanalen.

Met respect en binnen de mogelijkheden en richtlijnen zoals ze worden aangegeven door het RIVM en de lokale overheden wordt er vooralsnog vanuit gegaan dat de jaarlijkse wedstrijdenreeks van 18 t/ 31 juli aanstaande doorgang zal vinden. Dit geldt ook voor de jubileumwedstrijd op zaterdag 4 juli 2020.

Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zal dit rechtstreeks met de schippers,  bemanningen, eigenaren- en wedstrijdcommissies en via de website en Social Media worden gecommuniceerd .

Voor meer informatie kunt u terecht bij de SKS via :

info@skutsjesilen.nl

Uncategorized

Menu

SponsoringVerslag 2022Zeilagenda 2022SKSWedstrijd verslagenWedstrijdverslag 2015Wedstrijdverslag 2016Wedstrijdverslag 2017SKS wimpel 2022Over het skûtsjeBemanning SúdwesthoekMet de Súdwesthoek zeilenSkûtsje te koopSponsoren en Club van 100FotoalbumSKS 2016SKS 2015SKS 2014SKS 2013Onderhoud SúdwesthoekContact en BestuursledenMerchandise

SKS wimpel 2022

Officiele website van SKS

           
   www.skutsjesilen.nl

Skûtsje App

Download hier nu de Skûtsje App
en volg de skûtsjes tijdens het SKS wedstrijdseizoen! 

Sponsors

Visserijbedrijf_Peke_WoudaVisserijbedrijf Peke WoudaLogo_MdeGroot_Jacht_ScheepstuigerijMdeGroot_Jacht_ScheepstuigerijLogo_Pieter_WoudaVOF Pieter WoudaKlazien-Hair-en-Beauty-LogoA. FaberBB Bruinsma Harlingenlogo_PrinsvdMeerlogo-mous-en-verbeek2logo_StaverseVishandelLogo Groot Lemmerlogo-toplogo_DeRoos_2017_MTuintechniek Nijefurd 1PrintStraal- en Coatingsbedrijf BakhuizenlogoA6 autobedrijfde-boer-en-de-grootPaauweIJB GroepLogo-Twijnstra-de-echte-bakker1CoopBekkema logoBoersma MarrumLogo Slagerij ZijlstraLogo websitebulgatechSkipmaritiemAgricola logoRGBlogo Potvis260x165-SpeerstraBENTACERA-LOGO-RGBHaskestaete-kaartje@ fc.indd

Volg ons ook op

TwitterFacebookInstagram

SWH op Twitter

Skûtsje SúdwesthoekFollow

Het SKS wedstrijdskûtsje uit Staveren

AvatarAvatarSkûtsje Súdwesthoek@sudwesthoek·11 aug

Gisteren de eerste wedstrijd van het tweeluik in de Lemster Baai. Na een goede start (3e om de bovenste boei), verloren we gedurende de wedstrijd helaas langzaam terrein. Uiteindelijk zijn we 12e geworden.

4Reply on Twitter 1557851030838460417Retweet on Twitter 1557851030838460417Like on Twitter 15578510308384604174Twitter 1557851030838460417Retweet on TwitterSkûtsje Súdwesthoek RetweetedAvatarLC Skûtsjesilen@lc_skutsje·8 aug

Stavers skûtsjepubliek blijkt een opgeruimd volkje #SKS22 https://www.lc.nl/friesland/sudwest-fryslan/Stavers-skûtsjepubliek-blijkt-een-opgeruimd-volkje-27856450.htmlReply on Twitter 1556530652979384320Retweet on Twitter 15565306529793843202Like on Twitter 1556530652979384320Twitter 1556530652979384320Load More...

SWH op Instagram

skutsjeswh

Laad meer Volg op Instagram

Archieven

april 2022december 2021december 2020oktober 2020juli 2020mei 2020april 2020maart 2020februari 2020december 2019oktober 2019augustus 2019juli 2019juni 2019mei 2019maart 2019februari 2019januari 2019december 2018augustus 2018juli 2018mei 2018maart 2018februari 2018januari 2018december 2017november 2017oktober 2017september 2017augustus 2017juli 2017juni 2017mei 2017april 2017december 2016november 2016september 2016augustus 2016juli 2016mei 2016december 2015november 2015september 2015juli 2015mei 2015maart 2015februari 2015januari 2015december 2014november 2014mei 2014juli 2013

Menu

SponsoringVerslag 2022Zeilagenda 2022SKSWedstrijd verslagenWedstrijdverslag 2015Wedstrijdverslag 2016Wedstrijdverslag 2017SKS wimpel 2022Over het skûtsjeBemanning SúdwesthoekMet de Súdwesthoek zeilenSkûtsje te koopSponsoren en Club van 100FotoalbumSKS 2016SKS 2015SKS 2014SKS 2013Onderhoud SúdwesthoekContact en BestuursledenMerchandise

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorzitter@sudwesthoek.nl

Volg ons ook op

TwitterFacebookInstagram © 2022 Stichting Skûtsje Súdwesthoek. Deze website is gemaakt door Ankemarije Dam DesignTop
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok

TAGS:Sk Stichting dwesthoek tsje

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Ask dot World: premium domain na

  TOPDOMAINS TOPDOMAINSDomain names that define your brand™Available!ask.worldAsk dot World is a premium domain name for saleBuy Now!&#36;37,999Sec

Sklep SEO - sklep z linkami i us

   Witaj w sklepie SEO topx.pl (sklep z usługami seo) od Seo Solutions!

AskMN - The Librarian Is In! | A

  Skip to main content AskMN Toggle navigation

A Voice for Choice Advocacy &#82

   info@avoiceforchoiceadvocacy.org Facebook Instagram Telegram Youtube Select LanguageArabicChinese (Simplif

Arbeitskreis Frauengesundheit e.

  Kontakt &#038; ServiceKontakt &#038; ServiceNewsletterSpenden

SKY creative - taking care of yo

  Skip to contentWebsitesMarketingContactEnglishEnglishSlovenščinaTaking care of your online presence., recognition., success. /*! elementor - v3.7.8

Radiant Skin & Health-Conroe,TX

  section of webpage --> Skip to content936.209.30104015 I-45 N. Suite. 300 Conroe, TX 77304 HomeAboutServicesProductsSpecial OffersContact UsOr

Nuxe Hrvatska | Naslovna

  Skip to contentBrendBlogSavjetovanjaProdajna mjestaKontakt0800 50 60FacebookInstagramTwitterYouTube MENUMENULiceKategorijeAnti-ageNoćna njegaHidra

Auto Antonio - Najveći izbor au

  PočetnaPoslovniceSplitTrogirŠibenikUslugeBalansiranje i ugradnja gumaHotel za gumePopravak puknutih gumaCentriranje trapaBalansiranje i ugradnja mot

Ayni Skate Shop - ayni skate sho

   shopwe’re locallessonsmediaNews &#038; Eventsour story shopwe’re locallessonsmediaNews &#038; Eventsour story Menu Ayni Skate ShopTo

ads

Hot Websites