Level Up horsemanship magazine

Samen met je paard naar een hoger level?

Wil jij meer leren over je paard en jullie samenwerking en connectie naar een hoger level brengen?

In Level Up horsemasnhip magazine gaan we dieper in op onderwerpen als gedrag, communicatie, positief trainen, allerlei vormen van grondwerk, welzijn, rijden met neckrope en bitloos rijden, biomechanica, gezondheid en voeding. Met inspirerende interviews en columns van trainers, specialisten en therapeuten.

Wat is Horsemanship?
In de vroegere tijden waren paarden gebruiksdieren in plaats van huisdieren en waren de technieken om paarden te beleren niet bepaald vriendelijk omdat het vooral snel en efficiënt moest zijn. Paarden werden ‘gebroken’ en moesten zo snel mogelijk voor de mens aan het werk. Paarden zijn in deze tijd niet meer noodzakelijk als gebruiksdier en in plaats van een paard voor je te laten werken, wordt en gestreefd naar samenwerking met een paard en het krijgen van een band. Omdat paarden de taal van de mens niet begrijpen is het aan ons de taak om hun wereld te leren begrijpen. Voor het opbouwen van een harmonische relatie tussen mens en paard wordt bij horsemanship gebruik gemaakt van communicatiemethoden die paarden van nature verstaan.

Er zijn verschillende methodes en trainers met hun eigen manier van werken. In grote lijnen is het belangrijkste kenmerk van de verschillende methodes dat het paard centraal staat. Paarden zijn sociale kuddedieren en de sociale interactie verloopt vooral via lichaamstaal. De mens leert van de sociale interactie tussen paarden en die kennis gebruikt men in de omgang met een paard zodat men met een paard kan samenwerken zonder dat hij in verzet komt, pijn heeft, teveel stress heeft of dwang ervaart. Daarbij wordt rekening gehouden met de gevoelens en emoties van het paard en niet te vergeten de tijd dat een paard nodig heeft, wat bij elk paard verschillend is.

Deze manier van het benaderen van paarden is enorm in opkomst. Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van deze methodes binnen alle soorten van paardensport omdat het een goede basis legt voor onderling begrip tussen mens en paard. Of dat nu bij dressuur, vrijheidsdressuur, springen, mennen, western of recreatief rijden is. Horsemanship brengt jou en je paard naar een hoger level, Level Up!