De veerboot van Lauwersoog naar Schiermonnikoog

Als je een bezoek wilt brengen aan het eiland Schiermonnikoog, dan doe je dat natuurlijk met de Wagenborg veerboot, ook wel Boot Schiermonnikoog genoemd. De M.S Rottum of de M.S Monnik brengt je op een veilige en comfortabele manier van Lauwersoog naar het autoloze eiland Schiermonnikoog. Tijdens deze reis geniet je van de prachtige natuur om je heen. Wagenborg Passagiersdiensten verzorgt al meer dan 100 jaar de overtocht naar het vijfde Waddeneiland van Nederland.

Meer dan honderdduizenden bezoekers maken jaarlijks gebruik van deze veerdienst. Naast personenvervoer verzorgt de passagiersdienst van Wagenborg ook het vervoer van transportmiddelen en vracht. In minder dan 45 minuten word je vanaf het vaste land per boot naar Schiermonnikoog gebracht. Uiteraard zijn beide veerboten uitgerust met caterings-mogelijkheden zodat je ook tijdens de overtocht gebruik kunt maken van een heerlijk ontbijt of smakelijke lunch.

Met de boot naar Schiermonnikoog. Mag de auto mee?

De veerdienst van Wagenborg zorgt ervoor dat je met één van de veerboten van het vaste land naar het eiland wordt gebracht. Uiteraard 7 dagen per week en 365 dagen per jaar. De opstapplaats voor de veerdienst bevindt zich in de haven van Lauwersoog in Groningen. Hier kun je tevens je auto of fiets parkeren. Wil je je auto meenemen tijdens de overtocht naar Schiermonnikoog? Dan heb je hier een ontheffing voor nodig.

Deze is via de gemeente Schiermonnikoog aan te vragen. Houdt er daarbij wel rekening mee dat deze alleen bij hoge uitzondering wordt verstrekt. Pas als je in het bezit bent van deze ontheffing kun je een plaats voor je auto, motor of brommer reserveren op de veerboot van Wagenborg. Dit doe je heel eenvoudig telefonisch. Bij aankomst in de haven van Lauwersoog kun je je vervolgens melden bij de auto kassa.

Doordat de veerdienst naar Schiermonnikoog slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar heeft voor voertuigen, is het aan te raden tijdig te reserveren. Daarnaast is het goed om te weten dat caravans niet worden toegelaten op het eiland. Deze worden dan ook niet vervoerd met de veerdienst van Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Lichte aanhangwagens en vouwwagens met een linnen kap zijn wel toegestaan.

Voorzieningen aan boord bij de overtocht naarSchiermonnikoog

Als voetganger is reserveren niet nodig om met de Wagenborg boot M.S Rottum of de M.S Monnik de overtocht naar Schiermonnikoog te kunnen maken. Je kunt je ticket wel vast online bestellen. Zo voorkom je lange wachttijden bij de kassa in Lauwersoog. Een ticket geeft recht op de heen en terugreis. Betalingen kun je aan het loket in de veerhaven verrichten. Dit kan contant, maar ook pinbetalingen of Visa en MasterCard worden geaccepteerd.

De boten van de veerdienst naar Schiermonnikoog hebben daarnaast diverse voorzieningen. Zo zijn ze uitgerust met diverse toiletruimtes welke tevens geschikt zijn voor minder validen. Als je hinder ondervindt van je mobiliteit kun je tevens gebruik maken van de lift aan boord. Ook het gebruik van een rolstoel behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je ook als je minder goed ter been bent ongestoord genieten van de prachtige overtocht. Dit kun je doen op het ruime dek van de veerboot of binnen in de comfortabele ruimte bij het zelfbedieningsbuffet.

Dienstregeling ene-ticketsWagenborg veerdienstSchiermonnikoog

E-tickets bestellen voor de overtocht van Lauwersoog naar Schiermonnikoog doe je eenvoudig online. Bekijk de boot Schiermonnikoog prijzen. Hier kun je in combinatie met je eigen retourticket ook een toegangsbewijs voor je hond of kind mee bestellen. Als je in het bezit bent van een ontheffing kun je online ook een ticket voor je auto aanschaffen. Reis je met bagage? Op de Wagenborg boot mag je 30 kg handbagage per persoon meenemen aan boord.

Deze kun je bij het inchecken achterlaten op de daarvoor bestemde bagagewagens. Deze staat na de aankomst van de boot weer voor je klaar. De bagageservice van Wagenborg veerdiensten is volledig gratis. De veerdiensten varen om de 3 uur. De eerst overtocht vertrekt om 6.30 uur vanuit de haven van Lauwersoog. De laatste veerboot vaart om 18.30 af vanuit dezelfde haven vanaf het vaste land. Op zondag vertrekt de eerste Wagenborg boot om 9.30 uur. Bekijk alle tijden van de boot.