Schilderwerken | Ontvang Gratis Offertes en Vergelijk!

Web Name: Schilderwerken | Ontvang Gratis Offertes en Vergelijk!

WebSite: http://www.schilder-werken.be

ID:272526

Keywords:

Gratis,Ontvang,Schilderwerken,Vergelijk

Description:


×

Meest gelezen

Trap schilderen Plafond schilderen Muur schilderenGevel schilderen Deur schilderen Buitenmuur schilderen Keuken schilderenSlaapkamer schilderen Badkamer schilderen Ramen schilderenWoonkamer schilderen Richtprijzen van schilderwerken Tips voor schilderwerken Schilders zoeken

Schilders zoeken

Antwerpen Limburg Vlaams-BrabantOost-Vlaanderen West-Vlaanderen Brussel Gent Leuven BruggeMechelen Hasselt Aalst


Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

schilder-werken.be

Vergelijk gratis meerdere offertes

Schilderwerken: verfkeuze, kleurkeuze en stappenplan

Schilderen is een uitstekende manier om je huis in een nieuw jasje te steken. De trap, de gevel of het plafond, wat je ook schildert, het zal altijd wel voor een ander uitzicht zorgen.

Schilderwerken zijn op zich niet zo moeilijk om uit te voeren, maar toch verkiezen veel mensen om beroep te doen op een professionele schilder in plaats van de schilderwerken zelf uit te voeren. En dat is te begrijpen, aangezien een professionele schilder toch heel wat voordelen biedt.

© Shutterstock - Schilderwerken zijn op zich niet zo moeilijk, maar er zijn toch heel wat aandachtspunten om tot een vlekkeloos resultaat te komen.

In dit artikel:

Prijs van schilderwerken Soorten schilderwerken Waarop letten bij schilderwerken? Offertes aanvragen

Prijs van schilderwerken

Het enige grote nadeel van een professionele schilder is natuurlijk de kostprijs. Maar hoeveel kost het nu eigenlijk om je schilderwerken te laten uitvoeren door een beroepsschilder? Wel, de uiteindelijke prijs zal natuurlijk verschillen van schilder tot schilder, maar hier kunnen we alvast enkele richtprijzen meegeven voor frequent uitgevoerde schilderwerken:

Type schilderwerkRichtprijsWerkzaamheden Muur€ 15 tot € 20 per m²Afhankelijk van soort verf en aanbreng Plafond€ 12 tot € 20 per m²Latexverf, 2 keer sauzen Trap€ 15 tot € 20 per traptrede2 keer grondverf en een eindlaag Raam€ 15 tot € 25 per raam3 dikteranden tot 100mm breed Gevel€ 20 tot € 40 per m²Eén laag primer en twee lagen afwerking Deur€ 70 tot € 110 per deurVoorlakken en aflakken

De prijs van schilderwerken zal dus voor een groot deel afhangen van de te schilderen oppervlakte, maar ook van de aard van de schilderwerken. Heeft de schilder grote oppervlakten te schilderen, dan zal die je een prijs per vierkante meter aanrekenen. Gaat het eerder om verfijnde schilderwerken, zoals het schilderen van een trap, dan zal hij je eerder een prijs per uur aanrekenen.

De prijs van schilderwerken kan tot slot ook variëren van schilder tot schilder. Net daarom is het interessant om offertes aan te vragen bij verschillende schilders in je buurt, en om prijzen te vergelijken.

Wij maken je het alvast gemakkelijk. Via ons offerteformulier brengen wij je in contact met verschillende schilders in jouw buurt. Deze schilders sturen je één voor één een offerte op, volledig gratis en zonder enige aankoopverplichting. Je kan rustig prijzen vergelijken, en zelf beslissen of je met een bepaalde schilder in zee gaat.


Altijd zeker willen zijn van een vlekkeloos resultaat?

Benieuwd naar de prijs van een professionele schilder?

Contacteer schilders en ontvang gratis kleuradvies

Laat je woning schilderen door een professional!

Je woning schilderen zonder vlekken en zonder zorgen?

Vergelijk prijzen van professionele schilders in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een nieuw laagje verf aanbrengen zonder vlekken en zonder kopzorgen? Doe een beroep op een professionele schilder, en je bent steeds zeker van een mooi resultaat waarvan je jarenlang kan genieten!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro'sSoorten schilderwerken

Niet elk schilderwerkje is hetzelfde. Het spreekt voor zich dat je buitenschilderwerken anders moet aanpakken dan binnenschilderwerken. Laten we beide soorten schilderwerken eens overlopen.

Buitenschilderwerken

Buitenschilderwerken moeten iets anders aangepakt worden dan binnenschilderwerken. Je moet immers rekening houden met een aantal zaken die minder belangrijk zijn bij binnenschilderwerken. Bij buitenschilderwerken moet je natuurlijk rekening houden met weerselementen.

Niet alleen tijdens de schilderwerken moet het weer meezitten, ook nadien moet je steeds de weerselementen in het achterhoofd houden. De verf die je aanbrengt op buitenmuren, moeten bijvoorbeeld bestand zijn tegen regen en vorst. Daarom kiest men bij buitenschilderwerken vaak voor acrylverf. Dit is iets dikker dan latexverf op waterbasis, en daarom beter bestand tegen vocht.

Een alternatief voor acrylverf is kalkpleister. Kaleien is uitstekend geschikt om oneffenheden op de gevel te maskeren. Bovendien geeft het je woning een authentieke look, wat natuurlijk ideaal is voor landelijke woningen.

Een gevel kaleien is een techniek die vaak wordt toegepast bij landelijke woningen. Kaleiverf is een gevelbekleding met een authentieke en charmante uitstraling. Bovendien is het dampopen en beschermt het tegen vocht.


Lees meer over het kaleien van een gevel!

Binnenschilderwerken

Binnenschilderwerken hoeven natuurlijk geen rekening te houden met weerselementen. Maar hier zijn wel andere factoren die een rol spelen. Esthetiek is natuurlijk een element dat een belangrijke rol speelt bij binnenschilderwerken. De kleurkeuze is bij vele binnenschilderwerken heel belangrijk.

Ook de glansgraad speelt een grote rol. Verf voor binnentoepassingen varieert van matte verf tot hoogglanzende verf. Matte verf heeft als voordeel dat het oneffenheden kan maskeren, maar kan niet zo goed overweg met vuil. Het andere uiterste, hoogglans verf, kan oneffenheden niet maskeren, maar is dan weer heel goed af te wassen.

Bij binnenschilderwerken wordt vaak gekozen voor latexverf op waterbasis. Dit is iets dunner dan acrylverf op oliebasis, en daarom ook goedkoper. Bovendien hoeft verf voor binnen veel minder goed bestand te zijn tegen vocht.

Alleen voor vochtige ruimtes, zoals de keuken of de badkamer, moet je speciale waterdichte verf gebruiken, aangezien de vele waterdampen je verf anders meteen zullen doen afbladderen.

Waarop letten bij het schilderen van de badkamer?

© Shutterstock - Schilderwerken zijn op zich niet zo moeilijk, maar er zijn toch heel wat aandachtspunten om tot een vlekkeloos resultaat te komen.

Waarop letten bij schilderwerken?

We haalden in het begin van deze pagina al aan dat schilderwerken op zich niet zo moeilijk zijn. Er is weinig dat verkeerd kan lopen. En als iets verkeerd loopt, dan kan je het resultaat natuurlijk opnieuw overschilderen. Maar dat is natuurlijk tijdverlies, en willen we ten allen tijde vermijden.

Hier volgen daarom enkele tips om je schilderwerken van de eerste keer juist aan te pakken.

Voorbereiding

Welke schilderwerken je ook uitvoert, alles begint met een goede voorbereiding. Vaak begint een goede voorbereiding al een dag op voorhand, met bijvoorbeeld het aan de kant schuiven van meubelen.

Een ander klassiek werkje in de voorbereiding is het afplakken van randen. Dit kan je best doen met een kwaliteitsvolle afplaktape, zodat de tape niet scheurt of afvalt tijdens het schilderen. Vergeet natuurlijk ook niet om stopcontacten en andere decoratie te bedekken. Op de vloer leg je best een folie.

Wat je ook schildert, de ondergrond moet steeds egaal en gereinigd zijn. Is de muur niet egaal, of is deze beschadigd, dan moet je deze eerst nog onder handen nemen. Vul gaten op met een vulmiddel, en maak de muur perfect egaal met schuurpapier. Dit is belangrijk, want teveel vuil of vetvlekken kunnen ervoor zorgen dat de verf niet goed zal hechten op het oppervlak. De muur vooraf schuren en reinigen zijn dus een must.

© Shutterstock - Schilderwerken zijn op zich niet zo moeilijk, maar er zijn toch heel wat aandachtspunten om tot een vlekkeloos resultaat te komen.

Grondlaag

Of je al dan niet een grondlaag moet aanbrengen, hangt af van de situatie. Het aanbrengen van een primer heeft eigenlijk twee voordelen. Ten eerste zal de afwerkende verflaag beter hechten op de muur. Ten tweede zal de kleur beter tot zijn recht komen wanneer je eerst een witte grondlaag aanbrengt.

Een grondlaag is in principe niet nodig wanneer de muur al in een lichte kleur is geverfd, en deze verflaag nog in goede staat is. De nieuwe verflaag zal dan goed kunnen hechten op de muur. In andere gevallen breng je best een nieuwe verflaag aan.

Afwerkende laag

Voor het aanbrengen van de afwerkende laag gebruik je best kwaliteitsvolle materialen. Deze zijn vaak duur, zeker wanneer je ze slechts één keer zal gebruiken. Daarom doe je best beroep op een professionele schilder. Die heeft dit soort materiaal standaard in zijn arsenaal.

Voor de afwerkende laag zijn uiteraard de keuze van de verfsoort en de kleur belangrijk. Ook hier kan een professionele schilder je de nodige adviezen geven.


GRATIS offertes - Vergelijk prijzen van professionele schilders

Een geschikte schilder zoeken kan heel tijdrovend zijn. Bespaar je alle tijd en moeite, dankzij ons handige offerteformulier. Enkele gegevens invullen, en wij brengen je in contact met professionele schilders uit jouw regio die voldoen aan jouw voorwaarden.

Vergelijk offertes, en bespaar zo tot wel 35% op je factuur. Denk eraan, alle offertes zijn gratis én vrijblijvend!


Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Richtprijzen voor schilderwerken Ontdek de beste schildertips Vind een professionele schilder in uw buurt

Meest gelezen

Trap schilderen Plafond schilderen Muur schilderenGevel schilderen Deur schilderen Buitenmuur schilderen Keuken schilderen Slaapkamer schilderen Badkamer schilderen Ramen schilderenWoonkamer schilderen Richtprijzen van schilderwerken Tips voor schilderwerken Schilders zoeken

Schilders zoeken

Antwerpen Limburg Vlaams-BrabantOost-Vlaanderen West-Vlaanderen Brussel Gent Leuven BruggeMechelen Hasselt Aalst

Copyright © schilder-werken.be - Uw specialist in schilderwerken!

Leads ontvangen als bedrijf? |Privacy Beleid | Contact opnemen

Vergelijk Offertes Home Menu

TAGS:Gratis Ontvang Schilderwerken Vergelijk

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :
Procent Berekenen - Gratis Onlin

  BTW berekenenGemiddelde berekenenProcent BerekenenGratis Online Percentage Calculator
Hoeveel is % van ? Bereken is hoeveel procent van ?

Video e personaggi cartoni anima

   .block-list h2 {color: #fff;} PUBBLICITÀ

Il portale internet dove è davv

  Benvenuti su Ininternet.org il portale tuttogratis del web!! Tutto sulle risorse e servizi ordinate e divise per categorie di argomento!! AmoreAutomob

Crowdfunding Online - Vergelijk

  

Ooglidcorrectiekosten.nl | Verge

   OoglidcorrectieBovenOnderHerstelComplicatiesVergoedingKostenKliniekenOver onsBlogC

Win deze prijs! Ontvang ook 5,20

  Prijspuzzels.nl Home Quizjes Rebussen Cijferle

Webcamsex gratis online kijken!

  Ga naar de inhoudWebcamsex NaaktHomeCamsexSexchatOma sexchatBondage chatCamdamesRijpe wijvenGratis sexdatingContactPartners Zoekveld uitvouwen HomeCa

KomChatten - chat gratis en geze

   home contact policy voorwaarden FAQ

De Energiekamer • Onafhankelijk

   EnergieKamer.nl

Goedkope vliegtickets | Vergelij

  

ads

Hot Websites