Savitaipale – hyvinvoinnistaan huolehtiville, liikuntaa ja luontoa rakastaville

Jos et ole vielä päättänyt,
mitä kesälomalla tekisit

Tutustu Savitaipaleen tarjontaan

Aktiviteetit

Näe & Koe

Tapahtumat

Saimaa Geopark

Elämyskauppa

Tapahtumakalenteri

Runoratsaille!

Tapahtumasivu Lappeenrantalainen kulttuurituottaja ja runoilija/lausuja Timo Mattila hyppää tiistaina 6.9. runoratsaille kirjastossa. Timo esittää suosituimpia runojaan ja avaa niiden taustoja, poimien sattumia uusimmasta teoksestaan, runoelämänkerrasta Kaipuu - Kootut runot.Aiemmin Timo on vieraillut Savitaipaleella mm. Joulupuu-runokirjansa tiimoilta sekä kolmen miehen Linjuriauto -teatteriproduktiolla.Esitykseen on vapaa pääsy, tervetuloa kuulolle runojen ja muisteluiden iltaan!

Riihen lämmitys- ja rukiinpuintitalkoot

Tapahtumasivu Tule puintitalkoisiin Hakamäelle:Kuhilaat ja lyhteet ovat kuivuneet - nyt on aika lämmittää Hakamäen riihen uunia ja puida ruis riihessä!Molempiin hommiin tarvitaan talkoolaisia - haluatko sinä kokeilla ja oppia vanhoja työtapoja? Ota yhteys kotiseutuyhdistyksen Erja Ruohioon ja ilmoittaudu: riihen lämmitys alkaa perjantaina 2.9. klo 8 (vahtivuorojen varaus p. 0440 220 725) ja rukiin puinti keskiviikkona 7.9. klo 8 Hakamäen riihessä. Talkoolaisille on luvassa kotiseutuyhdistyksen järjestämä muonitus ja kahvit.Voit tulla myös seuraamaan puintia vaikket osallistuisikaan siihen.- Riihessä puidusta rukiista tulee maukasta jauhoa mm. ruispuuroon. Jauhoa tulee myyntiin kotiseutuyhdistyksen tilaisuuksiin myöhemmin syksyllä.

Apuvälineinfo "Rolla on the road"-kiertue Savitaipaleen Toimintakeskus Suvannossa 7.9.2022 klo 13-15

Tapahtumasivu Apuvälineinfossa esitellään apuvälineitä, joita voi lainata toimintakyvyn ja kotona asumisen tueksi. Apuvälineinfossa saat myös tietoa mistä ja miten saat apuvälineitä omassa kunnassasi.Paikalla ovat Eksoten apuvälineasiantuntija ja Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeen projektityöntekijä.

Lukupiiri kirjastossa

Tapahtumasivu Kaikille avoin Naisten Pankin lukupiiri kokoontuu kesätauon jälkeen kirjastossa keskiviikkona 7.9.2022 klo 17.00.Tällä kertaa keskustellaan uutuuskirjasta Jasmine Westerlund: Olly Donnerin kiehtova elämä.Rauni Inkinen alustaa keskustelua ja kertoo kirjailijasta.Tervetuloa kaikki lukemisen ja kirjojen ystävät, keskustelemaan tai vain kuulolle, olitpa lukenut kirjan tai et!

Kuvataidekoulun töitä ja kukkopillejä kirjaston lehtisalissa

Tapahtumasivu Kirjaston lehtisalissa on esillä syyskuun ajan Lasten ja Nuorten Kuvataidekoulun oppilaiden keramiikkatöitä ja maalauksia.Vitriinissä on Kaija Viirun vanhoja alakoulun lukukirjoja ja kukkopillejä.

Savitaipale kutsuu kulttuurin, luonnon ja liikunnan ystäviä

Elämyspäivät

Kalastus

Kulttuurikohteet

Liikunta

Retkeilyreitit

Retkikohteet

Tutustu myös Savitaipaleen Liikuntapuistoon, jossa monia liikuntapaikkoja kävelymatkan sisällä!

Savitaipale kutsuu asumaan ja yrittämään!

Sijainti

Asuminen

Elinkeinoelämä