CodeKinderen – Lesmateriaal

Web Name: CodeKinderen – Lesmateriaal

WebSite: http://www.codeklas.nl

ID:337591

Keywords:

CodeKinderen,Lesmateriaal

Description:


Ga naar de inhoud

CodeKinderen

Ik ga meteen beginnen!

Ik ben een leerling Ik ben een docent BLOGS EN NIEUWS

Nieuwe lessen

Knutsel je eigen computer

Door een computer in elkaar te knutselen met een sjabloon leren kinderen de basisbegrippen van een computer kennen. We starten de les met een memoryspel over computerbegrippen. De leerlingen kunnen dit eerst spelen met de kaartjes of op het digibord.

Lees verder»

Maak een micro:bit gamecontroller met Scratch

Ken jij Scratch misschien al een beetje? Binnen Scratch kun je ook micro:bit blokken toevoegen en zo kun je met de micro:bit je zelfgemaakte game in Scratch besturen.

Lees verder»

Glazen bol in Hedy

Met de eenvoudige programmeertaal Hedy, kun je eenvoudig de stap maken van block coding (Scratch) naar scripting (Python of HTML). In deze opdracht zet je de eerste stappen, doorloop je level 1 en maak je in level 3 een glazen bol van een waarzegger.

Lees verder»

Puzzelen maar

Met de activiteit ‘Puzzelen maar’ leren de leerlingen dat je een puzzel soms op verschillende manieren kunt oplossen. Er is bij deze opdracht nooit één manier goed, maar meestal kun je ze op verschillende manieren oplossen.

Lees verder»

Maak een LED kaart

Je gaat aan de slag met stroomkringen. Je gebruikt stroken van aluminiumfolie, LED-lampjes en knoopcelbatterijen. Wie maakt de mooiste lichtgevende kaart?

Lees verder»

Roll a Robot

Met de activiteit Rol-a-Robot leer je wat een variabele is. Door met de dobbelsteen te gooien kies je steeds random voor een bepaald hoofd, lichaam, armen en benen. Zo bepaalt het toeval welke variabele je moet kiezen en hoe jouw robot eruit komt te zien.

Lees verder»

Ontwerp een website

Binnen deze activiteit leer je hoe je een website moeten ontwerpen. Je maakt nog niet de echte site maar je gaat nadenken over hoe deze eruit zou moeten zien. Dit is het allerbelangrijkste bij het maken van een website.

Lees verder»

Programmeer in LOGO

LOGO is een programmeertaal die eind jaren 60 van de vorige eeuw is bedacht.
Door het geven van commando’s laat je een schildpad over je scherm lopen.

Lees verder»

Hoe werkt het?

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?>

Programmeren

In dit onderdeel ga je aan de hand van opdrachten de eerste voorzichtige stapjes op het gebied van programmeren zetten.
Door middel van het schrijven van code.
De echte codekrakers kunnen er voor kiezen om extra lessen te volgen.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?>

Maken

In dit onderdeel ga je aan de hand van opdrachten iets maken. Zoals een animatie, stopmotion, een app, een LED kaart, een game of hologram. Ga maar snel kijken. Volg de lesbrief en jij maakt in no-time ook je eigen game.

Unplugged

In dit onderdeel leer je hoe programmeren werkt, maar zonder gebruik te maken van een computer. De principes van programmeren worden zo heel helder en tastbaar.

Vragen?
Facebook Twitter Youtube

Copyright © 2022 CodeKinderen | Stichting Codeklas |

i.s.m.  LearningROCKS

Beheer cookie toestemming Om de beste ervaring te bieden gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden Bekijk voorkeuren {title} {title} {title}

TAGS:CodeKinderen Lesmateriaal

<<< Thank you for your visit >>>

Websites to related :

ads

Hot Websites